Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
Welkom guest, Log in of Registreer

Fanagoria Cabernet Icewine, 2015 - 375ml

Fanagoria Cabernet Icewine, 2015 - 375ml

9 van 36
139.65
Voorraad
+
Na lange tijd weer uiterst beperkt leverbaar. Een unieke en uiterst lekkere icewine.
 
De Fanagoria wijngaarden bevinden zich in het Taman-schiereiland dat bijna volledig wordt omgeven door de Zwarte Zee (op het westen en zuiden), de Zee van Azov (op het noorden), en de Straat van Kerch (aan de noord-west). De nabijheid van de twee zeeën is een bepalende factor in verzachting microklimaat van het schiereiland. Echter, afgezien van het verlichten van gevolgen van de aangrenzende zeeën, is het Taman-schiereiland ook blootgesteld aan de harde continentale impact van de Euraziatische steppen. Dit dubbele effect zorgt voor een uniek microklimaat op dit schiereiland.

De winters zijn mild, met slechts een paar besneeuwde en ijzige dag in januari - februari, en de grond bevriest daardoor slechts tot maximaal 5 cm en dat geeft geen schade aan de wortels van de wijnstok. Het weer is winderig en bewolkt, maar met weinig echt regenachtige dagen. De eerste wijnstok op het Taman-schiereiland wordt verondersteld te zijn geplant door de oude Grieken. Fanagoria Estate Winery, genoemd naar de Griekse polis van Phanagoria, beschouwt zichzelf als de opvolger van de tradities van de oude Grieken, die bekend waren als bekwame wijnbouwers. Het Taman-schiereiland zorgt vandaag de dag voor meer dan de helft van de nationale opbrengst van de druiven. Fanagoria Estate Winery's is rijk aan tal van successen en heeft een sterke positie aan de top van de Russische wijnmarkt. Fanagoria Estate was ook het eerste wijnhuis in Rusland dat begon met de productie van ijswijn. Ook bij de produktie van deze icewine staat hun bedrijfsslogan hoog in het vaandel: High Quality Is Our Everlasting Priority.