Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
Welkom guest, Log in of Registreer

BLUE NUN RIESLING EISWEIN, 375ml 2016

Bespaar 13%

BLUE NUN RIESLING EISWEIN, 375ml 2016

1 van 23
Adviesprijs: 25.95
22.45
U bespaart: 3.50 (13%)
Voorraad
+

 Wees er snel bij want helaas kunnen wij de voorraad van deze top eiswein niet meer aanvullen. Op is ook echt OP. Zie onderstaand bericht van het wijnhuis:

"Unfortunately we could not produce any EISWEIN as the frost came too late in January and the quantity of grapes reserved for icewine purposes suffered too much during a warm and rainy month of December. Consequently the condition of the grapes did not correspond with the new regulation for the production of icewine ( Eiswein) effective since 2013."


BLUE NUN is een van de oudste wijn merken van Duitsland. Het heeft een langdurig trackrecord van het maken van kwaliteits wijnen, zodoende hebben deze wijnen hun weg gevonden over de hele wereld. Het merk is met recht een icoon te noemen. Het begon allemaal in 1857 toen Hermann Sichel zijn wijnbusiness starte in Mainz. In 1921 stond H. Sichel Söhne aan de wieg van het Merk BLUE NUN toen men besloot om de wijn uit het uitstekende wijnjaar 1921 te belonen met een speciaal nieuw label: BLUE NUN. Dit merk kreeg gelijk de waardering die het verdiende en werd ondermeer in de top Londense sterrenrestaurants uitgeschonken. In het begin van de jaren dertig werden maar liefs 1000 kisten verscheept naar de UK, voor die tijd was het uitzonderlijk als er een dergelijke hoeveelheid van hetzelfde merk werden verkocht. Vandaag de dag is deze wijn nog steeds internationaal zeer geliefd.

In 1995 ging Sichel samen met Langguth en zo ontstond BLUE NUN zoals het bedrijf er nu uitziet. De focus ligt op het maken van kwaliteitswijn. Continu wordt deze wijn verfijnd met gebruikmaking van de modernste technieken. Zo is in de loop van de tijd de wijn een tikkeltje droger gemaakt en tegelijkertijd is de smaak iets frisser geworden. De passie om de BLUE NUN wijnen continu te verbeteren heeft er voor gezorgd dat BLUE NUN beloond is met het predicaat “Qualitätswein”. Naast dat BLUE NUN staat voor een kwaliteitswijn, staat het goede van het leven centraal bij BLUE NUN – het delen van waardevolle momenten met vrienden en familie, lol maken en ronduit genieten. Het is dan ook niet voor niets dat BLUE NUN wijnen naar meer dan 100 landen wereldwijd wordt geëxporteerd. De verfrissende, moderne en eigentijdse aanpak van het wijn maken door BLUE NUN zijn de succesfactoren.

De BLUE NUN kwaliteit is te proeven bij deze eiswein. Het is gemaakt van 100% Riesling en is een klasse apart. BLUE NUN Eiswein heeft een licht gouden kleur en is rijk aan fruit. Een heerlijke eiswein bij feestelijkheden en desserts, of op zichzelf.

       
Land en streek : Duitsland, Rheinhessen  
Wijnhuis : Familie Franz Wilhelm Langguth, Blue Nun  
       
       
Druif : Gemaakt van 100% Riesling  
Kleur: : Licht geel Goud  
Geur : Caramel, rozijnen en vijgen  
Smaak : Honing, sinaasappel marmelade, en perzik  
Spijs : Fruit desserts, diverse soorten kazen, after-diner drink, of drink deze eiswein heerlijk op zichzelf.  
       
       
Serveer : 12 - 14 °C  
Alcohol : 10,0%  
Acid : 8,0 g / l  
Suiker gehalte : 156 g / l  
Inhoud : 375 ml  
       
       
You-tube : http://www.youtube.com/watch?v=dKKPA7U6KAU  
Website : http://www.bluenunwines.com/