Dessertwijn eenvoudig kopen
Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Nieuws

Datum toegevoegd: 10/08/2015 Onze dessertwijn is ook te vinden in sterren restaurants

Graag zetten wij deze maand het twee sterren restaurant Boreas in het zonnetje!

Chefkok Nico Boreas en echtgenote Sonja hebben hard gewerkt om een bijzondere ambiance voor hun gasten te creëren: een sfeervol pand uit 1916 gecombineerd met modern meubilair en een aparte lounge met gezellige open haard voor het nuttigen van een aperitief. In de keuken wordt met ambitie en enthousiasme gewerkt aan eigentijdse en originele gerechten. Vanaf 2009 onderscheiden met twee Michelinsterren.

De wijnkaart van Restaurant Boreas bevat een keur van oude en jongere wijnen, uit gerenommeerde wijnstreken over de hele wereld. Ook onze ijswijn staat op de wijnkaart. Vergeet dan ook niet om in Restaurant Boreas te genieten van een heerlijke ijswijn.

Kijk op de website http://www.restaurant-boreas.nl/ of bel voor het maken van een reservering.

Restaurant Boreas
Jan Deckersstraat 7, 5591 HN  Heeze
Tel: 040-2263232 Fax: 040-2265077

Datum toegevoegd: 04/16/2015 Icewine uit China

Binnenkort presenteert IJswijnen.nl Chineese icewine, ondermeer de BLUE Diamond Vidal Icewine. Onderstaand de beschrijving van de wijn in het Engels:

The Changyu “Golden Icewine Valley” is situated in the far North Eastern region of China, in the Liaoning Province close to the borders of North Korea and Russia. The area around the Huanlong Lake is recognized by international experts as “Golden Icewine Valley” because it is one of the rarest places in the world which have the ideal environment to grow ice wine grapes. With an altitude of 380 meters, the lakefront of Huanlong has developed a unique climate: It is cold but not dry.

Vinification
The harvest of the Vidal grapes starts at the winter solstice when the berries are firmly frozen and are reducing the water level and increasing the residual sugar. The grapes are picked at a temperature of -8° C to increase the intensity of the flavors. Once harvested the berries are pressed, producing the different levels of this style of desert wine: “Blue Diamond” and “Gold Diamond” are two styles of Changyu’s ice wine.

Tasting notes
The wine shows the typical characteristics of great “sticky wines”, first appearing in the look with a rich golden color and oily texture. The nose of the “Blue Diamond” is full of fragrance and intense flavors of honey, leeches and pear. On the palate, this wine provides a full mouth feeling with the richness of the residual sugar, the oiliness that coats

the mouth and the dry and long lasting finish that balances the wine. The “Blue Diamond” ice wine can be stored for many years and will develop more complexities and more Sherrie flavors, which will soften the sweetness of the wine.

Food pairing
This wine is a desert wine complimenting anything served with icecream or crème fraiche as well as big creamy style cheese. This wine also goes well with spicy food or Chinese food like the kitchen from Sichuan.

Datum toegevoegd: 08/05/2014 Binnenkort opent i4dessertwijn haar deuren

Achter de schermen wordt er ontzettend hard gewerkt aan het realiseren van de webshop i4Dessertwijn. Onze ambitie is om een website neer te zetten waarbij het uitermate simpel is om de juiste wijn bij uw dessert te vinden. Wij hebben uw feedback daarvoor nodig. Dat is de reden dat wij de website al bij de bouw open hebben gezet voor iedereen. Zodoende kunt u onze continu vorderingen zien.

Binnenkort hopen wij al met de eerste mega dessertwijn aanbiedingen te komen. Houdt onze site daarom in de gaten. 

Met vriendelijke groet,

 

Het i4Dessertwijn team